Gratis online voertuiggegevens achterhalen

Wil je graag voertuiggegevens van een bepaalde auto achterhalen? Dat kan online via een aantal sites. Je kunt via zo’n kentekentool niet persoonlijke gegevens van een auto-eigenaar achterhalen. Wel zijn de standaard voertuiggegevens zichtbaar.

Websites

Bij welke websites is het gratis achterhalen van een kenteken mogelijk? Er zijn voldoende sites waar je dit kunt doen. Eén van de bekendste sites is www.rdwkenteken.net. Hier kun je eenvoudig je eigen kenteken invoeren en hierna zie je diverse standaard gegevens. Dit zijn veelal voertuiggegevens. Maar ook de datum voor de APK is zichtbaar. Hierdoor zie je wanneer de auto moet worden gekeurd en dat kan van pas komen, want als je een auto wilt kopen en het blijkt dat de APK bijna is verlopen, dan is het niet meteen verstandig om de auto te kopen. Je moet mogelijk een hoog bedrag betalen tijdens de APK en daar zit je vanzelfsprekend niet op te wachten.

Betaalde versie

Bij de RDW is het mogelijk om bepaalde gegevens te achterhalen die je niet via gratis tools kunt achterhalen. Bepaalde gegevens van je eigen gegevens kun je overigens gratis achterhalen, maar voor andere gegevens dien je te betalen. Wil je bijvoorbeeld gegevens van de afgelopen negen jaar inzien, dan moet je een x-bedrag betalen. Het gaat vanzelfsprekend niet om spectaculaire bedragen, maar het is dus niet gratis. Voor het inloggen bij de RDW heb je DigiD nodig. Indien je geen DigiD hebt kun je dit online eenvoudig aanvragen. Dit is gratis en je krijgt per post je inloggegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *